Rayman Fiesta Run

Rayman Fiesta Run 1.0.1

Oneindig rennen in Mexico met Rayman

Rayman Fiesta Run is een vrolijk platform-spel met de populaire console-held Rayman in de hoofdrol. Lees de volledige beschrijving

VOOR

  • Levendige, kleurrijke graphics
  • Dansbare soundtrack
  • Leuke, verslavende gameplay
  • Veel levels
  • Nieuwe karakter en boosts om vrij te spelen

TEGEN

  • Auto-scrolling mechanisme af en toe frustrerend

Uitmuntend
8

Rayman Fiesta Run is een vrolijk platform-spel met de populaire console-held Rayman in de hoofdrol.

Rennen en springen was nog nooit zo leuk

Vond je Rayman Jungle Run al leuk, dan ga je zeker genieten van dit vervolg, met nog meer soepel rondrennen en springen.

In Rayman Fiesta Run race je door een reeks vreemde en fantastische levels in verschillende werelden. Tijdens het rennen, glijden en springen verzamel je gele bij-achtige wezentjes, zogenaamde Lums. Niet alleen koop je met Lums allerlei zaken, maar hoe meer je er verzamelt, hoe meer levels je vrijspeelt.

Als je alle Lums van een level verzamelt (wat een behoorlijke opgave is), dan speel je een speciale versie van dat level vri. De indeling van het level en de positie van de vijanden is hierbij anders.

Nieuw in Rayman Fiesta Run zijn de zogenaamde bazen, die je moet uitschakelen als ze op verschillende punten in het spel verschijnen. Dit geeft een nieuwe dimensie aan de gameplay en maakt het spel nog leuker. Wij waren vooral fan van de gigantische piranha's die je achterna zitten in de niet erg subtiele parodie op Temple Run

Er valt behoorlijk wat vrij te spelen in Rayman Fiesta Run, waaronder nieuwe karakters en handige boosts, zoals hartjes die je tegen schade beschermen en een stippellijn die je de beste route laat zien. Je betaalt voor deze zaken met Lums, maar kunt ze ook aanschaffen met echt geld. In-app aankopen zijn eigenlijk niet nodig om te genieten van Rayman Fiesta Run, want het het spel is zo leuk, dat het elke keer opnieuw spelen van de levels om meer Lums te verzamelen niet gaat vervelen.

Daarnaast zijn er talloze achievements en hou je je score bij op de online leaderboards. De mogelijkheid om met Facebook te verbinden ontbreekt uiteraard ook niet.

Soepel springen

De bediening van Rayman Fiesta Run is erg simpel. Als het level begint, ga je automatisch rennen. Tik op het juiste moment op het scherm als je wilt springen. Met de aanvalsknop ram je je vijanden uit de weg.

De bediening is weliswaar simpel, maar soms is Rayman Fiesta Run onhandig om te spelen, juist doordat er van je wordt verwacht dat je niet stopt met rennen. Soms zit je ergens vast en blijft het scherm maar door bewegen, of ga je een verkeerde kant op en kan je niet meer omdraaien.

Soms wil je graag dat Rayman Fiesta Run een gewone platformer is, maar aan de andere kant zorgt het endless running-aspect wel voor een levendige uitdaging.

Mexicaanse smaken

Rayman Fiesta Run heeft goede graphics en prima geluid. Ubisoft heeft zich helemaal op het Mexicaanse thema gestort, met chilipepers, sombrero's en een geweldige mariachi soundtrack. Het hele spel is één groot feestje.

Onze mening

Rayman Fiesta Run is een vermakelijk en verslavend spel dat werkelijk één groot feest is. 

Rayman Fiesta Run

Download

Rayman Fiesta Run 1.0.1